Fiber kabler

Generell informasjon om fiberkabler

Struktur og anvendelse

Fiberkabler brukes til å overføre data; seriell kommunikasjon, nettverk, lyd / video. Siden fiberkabler er laget av ikke-ledende materiale, overfører de ikke spenninger mellom enhetene, de er derfor egnet i industrien og som isolatorer for...

Generell informasjon om fiberkabler

Struktur og anvendelse

Fiberkabler brukes til å overføre data; seriell kommunikasjon, nettverk, lyd / video. Siden fiberkabler er laget av ikke-ledende materiale, overfører de ikke spenninger mellom enhetene, de er derfor egnet i industrien og som isolatorer for beskyttelse mot lyn og andre overspenninger.

Det er to typer fiberkabel for datakommunikasjon: Singlemode og Multimode. Begge er laget av gjennomsiktig glass. Multimode-kabel oppnår vanligvis avstander på opptil 2 km, mens singlemode tilbyr de største avstandene, opptil mellom 10 og 100 km.

 

Forskjellen mellom singlemode og multimode 

Forskjellen mellom singlemode og multimode er tykkelsen på kjernen. Det er tykkelsen på kjernen som avgjør om kabelen er en multi- eller Singlemode. Kjernen i multimodekabler er typisk mellom 50 um og 62,5 um og Singletmode kabler er typisk rundt 9 um. Multimode betegnes OM1 ved 62,5 / 125 og OM3 eller OM4 ved 50/125. Singlemode er betegnet OS1. 

 

Utenfor kjernen er et relativt tykt isolerende materiale, kalt kledning (som kan oversettes med "kledning"), som fungerer som et speil og holder lyset inne i kjernen. Utenfor er bufferen som beskytter kledning. Deretter kommer et lag med aramidfibertråd, som tilfører kabelen ekstra styrke og sikrer fleksibilitet. Til slutt vil en eller flere hylser avhenge av om kabelen brukes innendørs eller utendørs, om den for eksempel brukes. må beskyttes mot gnagere eller lastebiler (for eksempel stålforsterkede kabler K-FIBER-A5SC og andre).

 

50/125 betyr at kjernen er 50 um og kledningen er 125 um tykk. Multimode kabel type OM3 og OM4. 62,5 / 125 betyr at kjernen er 62,5 um og kledningen er 125 um tykk. Multimode-kabeltype OM19 / 125 betyr at kjernen er 9 um og kledningen er 125 um tykk. Kablets ytre diameter avhenger av bruken. En patchkabel er tynnere enn en jordkabel da sistnevnte er ytterligere beskyttet mot gnagere og fuktighet. Bruk her Aramidfiberen er et Kevlar-aktig fibermateriale som er ekstremt fleksibelt og sterkt.

 

Singlemode fiberkabler er tilgjengelige i 3 forskjellige poleringskvaliteter og multimode fiberkabler i 2 forskjellige poleringskvaliteter. Poleringsmetodene blir referert til som PC, UPC eller APC. De forskjellige poleringsmetodene kan ikke sees med det blotte øye, så for å synliggjøre er standarden for PC-versjonen at dekslet på pluggen er svart, for UPC at dekselet er blått og for APC at dekselet er grønt. PC er den med det største tapet, UPC den med middels tap og APC den med minst tap. Multimode er bare tilgjengelig som enten PC eller UPC, mens Singletmode er tilgjengelig i alle tre versjoner. DANBIT AS lagerfører både Singlemode og Multimode som PC-versjoner, men de andre typene kan tas vare på etter kundenes ønsker.  

 

Vanligste fiberkontakter

•             LC: Ca. 11 mm bred for en dupleks-kontakt. Også kjent som simplex-kontakt.

•             SC:Ligner på LC i struktur og ofte forvekslet med dette, men er noe større: Ca. 21 mm bred for en tosidig kontakt

•             MTRJ-kontakten: Pluggen er alltid tosidig og kan ikke skilles ut som LC og SC.

•             ST: Er en bajonett-kontakt.

Fiber kabel - Stort utvalg av fiber kabler - DANBIT AS

Fiber kabler

Det fins 57 produkter.

Viser 1-20 av 57 element(er)
 • Portable fusion splicer -...

  Portable fusion splicer - fiber splinter - Fiber cutter, enkel fiber for kvalitetskontroll. Fullautomatisk drift

  Mobil / bærbar fiber splicer med fiber cutter
  For enkel fiber diameter på 80 - 150 μm
  9 sek. splittetid og 30 sek. oppvarmingstid
  Fullautomatisk drift og visning
  Automatisk kvalitetskontroll
  5,1 "TFT-fargeskjerm
  1 x VGA
  1 x Oppdatering av programvareoppdatering
  En batteriladning fjerner 150 deler
  2,9 kg inkl. Batteri
  Driftstemperatur -0 til 40 °
  DC12.6V / 5.0A forsyning
  Dimensjoner: 169 x 152 x 155 mm (L x B x H)

  Pris 24 479  NOK
  Delenummer: FIBERTOOL-F
  På vei inn