Filtrer etter
Stik
Farve
Length
HDMI Version

HDMI

HDMI er en standard for overføring av video- og lydsignaler.

En HDMI-kabel gjør det mulig å overføre både full HD-bilde og den digitale surroundlyden 100% digital mellom en DVD-spiller og en TV.

I dag brukes HDMI-standarden i mange typer multimedieenheter, for eksempel DVD- og uskarphetsspillere, spillkonsoller, digitale satellittmottakere, flatskjermer og projektorer. HDMI kan også overføre bilder i full HD-oppløsning så vel...

HDMI er en standard for overføring av video- og lydsignaler.

En HDMI-kabel gjør det mulig å overføre både full HD-bilde og den digitale surroundlyden 100% digital mellom en DVD-spiller og en TV.

I dag brukes HDMI-standarden i mange typer multimedieenheter, for eksempel DVD- og uskarphetsspillere, spillkonsoller, digitale satellittmottakere, flatskjermer og projektorer. HDMI kan også overføre bilder i full HD-oppløsning så vel som lyd.

 

HDMI Fiber

Med HDMI 2.1 optisk fiberkabel overskrider du grensen på 10 meter. En optisk fiber HDMI-kabel 2.1 bryter denne grensen uten tap av bilde eller lydkvalitet. Disse fiber HDMI-kablene vil erstatte extender-boksene som tidligere ble brukt. Den optiske HDMI 2.1 med fiber støtter den nye eARC (Enhanced Audio Return Channel), noe som betyr at lydkvaliteten er betydelig forbedret og overfører Sorround 7.1.

For at den skal fungere, krever det at eARC støttes både på skjermen og enheten (HDMI-kilden). I tilfelle eARC bare støttes i den ene enden, vil kabelen automatisk bli justert til ARC-standarden

Det er en nettverkskanal innebygd i HDMI-kabelen, som lar en enkelt Ethernet-tilkobling deles mellom kompatible enheter. Internett-deling vil imidlertid ikke fungere fra en vanlig PC. Vanlige HDMI-kabler bruker strøm til å overføre signaler. Fiberoptiske kabler bruker laser.

En fiberoptisk kabel er mye bedre kvalitet enn de vanlige HDMI-kablene vi kjenner. I tillegg lider laser ikke elektromagnetisk interferens (EMI) eller radiofrekvensinterferens (RFI), slik som elektriske baserte kabler gjør. Som et resultat har fiberkabler betydelig mindre signaltap og gir større avstander enn tradisjonelle HDMI-kabler.

Vær imidlertid oppmerksom på at HDMI optiske fiberkabler ikke er toveis, så det vil være "visning" i den ene enden og "kilden" i den andre enden.

 

HDMI kontakttyper

HDMI A er den standard HDMI-kontakten som brukes i praktisk talt alt elektronikkutstyr i dag.

Mini HDMI C Er en mini-versjon av HDMI A-kontakten. Mini HDMI C-versjonen brukes i mange nyere HD-videokameraer.

Micro HDMI D Er en mikroversjon av HDMI A-kontakten. Micro HDMI D-versjonen brukes i mange nyere kamerae

 

Standarder:
HDMI 1.0 
HDMI 1.1 
HDMI 1.2 
HDMI 1.2a
HDMI 1.3
HDMI 1.3 
HDMI 2.0

HDMI adapterkabler

HDMI

Det fins 89 produkter.

Viser 1-20 av 89 element(er)

Aktive filtre