Hva er forskjellen mellom 4G og 5G?

5G-nettverket er siste generasjon mobilnett og er en oppgradering av 4G-nettverket. 5G-nettverket er designet for å være mye raskere og mer stabilt enn tidligere generasjoner av mobilnettverk.

En av de store fordelene med 5G-nettverket er dets høye hastighet, som kan være opptil 20 ganger raskere enn 4G-nettverket. Dette betyr at nedlastings- og opplastingshastighetene er mye raskere.

5G-nettet har også større kapasitet enn tidligere generasjoner mobilnett. Dette betyr at flere enheter vil kunne kobles til samtidig uten at det går ut over hastigheten og kvaliteten på forbindelsen.

En annen fordel med 5G-nettverket er dets lavere latency, som er tiden det tar før data overføres fra en enhet til en annen. 5G-nettverket har mye lavere latency enn tidligere generasjoner av mobilnettverk, noe som betyr at det vil være mer responsivt og pålitelig for brukere som bruker enhetene sine for sanntidsapplikasjoner som virtuell og utvidet virkelighet.


Hva er meningen med Cat. på 4G og 5G rutere?

Cat står for Category og refererer til hastigheten og kapasiteten til et trådløst mobilnettverk. Jo høyere Cat-nummer, jo raskere nettverkshastighet og jo mer avansert teknologi.

For 4G-rutere er de vanligste Cat-numrene Cat 4 og Cat 6. En Cat 4-ruter kan oppnå maksimale nedlastingshastigheter på opptil 150 Mbps, mens en Cat 6-ruter kan oppnå maksimale nedlastingshastigheter på opptil 300 Mbps.

For 5G-rutere er de vanligste Cat-numrene Cat 16 og Cat 18. En Cat 16-ruter kan oppnå maksimale downloadhastigheter på opptil 1 Gbps, mens en Cat 18-ruter kan oppnå maksimale downloadhastigheter på opptil 1,2 Gbps.


Hva er spesielt med våre 4G- og 5G-rutere?

Danbit A/S har 4G og 5G rutere som kan brukes i tøffe miljøer. De kan brukes i kjøretøy, støvete miljøer og utendørs bruk. Våre rutere gir rask og stabil internettilgang samt funksjoner som VPN, firewall og fjernkontroll. Vi har perfekte løsninger for IoT-prosjekter som har høye krav.