VDSL står for 'Very High Digital Subscriber Line'. Et VDSL-modem bruker kobberledninger eller fiberoptiske kabler, som finnes i telefonlinjen din, for å gi høyhastighets Internett til dine forskjellige enheter. VDSL er kjent for å ha en av de raskeste nedlastings- og opplastningshastighetene i bransjen. Et modem er en liten boks som kobler enhetene dine til Internett ved hjelp av kabler. VDSL krever et kompatibelt VDSL-modem for å oppnå optimale internetthastigheter. Et VDSL-modem er koblet til Internett-leverandøren din via en telefonlinje.

Hvordan virker det?

Som det er tilfellet med fasttelefoner og måten de mottar signaler på, lar bredbåndslinjer deg også sende data fra din ISP via såkalte DSL-forbindelser. VDSL-modemet fungerer som en 'dataoversetter' som kobler enheten din til Internett-leverandøren din, som deretter kobler enheten til Internett. I motsetning til oppringt Internett, som bruker telefonlinjer, lar VDSL deg bruke telefonen mens du er tilkoblet. VDSL bruker også forskjellige frekvensbånd slik at du kan velge hastigheten som kreves for spesifikke nedlastinger eller opplastinger.

 

VDSL-hastigheter

Generelt kan DSL-hastigheter påvirkes sterkt av avstanden fra Internett-leverandøren din. VDSL nedstrøms og oppstrøms hastigheter kan nå opptil 100 Mbps. VDSL2 kan faktisk nå teoretiske datahastigheter på opptil 200 Mbps. Til sammenligning er dette betydelig raskere enn de 8-10 Mbps-hastighetene som ADSL vanligvis er i stand til.

 

Begrensninger

VDSL er begrenset til kort avstand, noe som betyr at du får maksimale hastigheter innen 300 meter fra Central Office. VDSL er ennå ikke en utbredt teknologi på grunn av høyere prispunkt og avstandsbegrensninger.