Hva er en PoE Switch, og hvordan fungerer den?

En PoE switch er en nettverks switch som bruker Power Over Ethernet-teknologi. Med en PoE switch kan nettverkstilkoblingen og strømmen som leveres til PD (Powered Device) effektivt realiseres via nettverkskabelen. For øyeblikket ses et hav av forskjellige PoE switch i markedet. Basert på et økende antall IoT-prosjekter som nye smarte bygninger, antas det at PoE switches vil spille en enda større rolle i fremtiden.

Hvorfor trenger du en PoE Switch?

Argumentet for hvorfor du skal bruke en PoE switch i stedet for en vanlig switch (ikke-PoE) vil raskt bli tydelig av en potensiell sammenligning. En standardswitch kan bare sende data til nettverksenheter. For å kunne bruke PoE-funksjonen, må sluttbrukeren bruke såkalt 'Midspan Power Sourcing' -utstyr, for eksempel en PoE-injektor mellom switchen og enheten. Injektoren kan tilføre elektrisk strøm mens den mottar datasignaler fra kabelen som er koblet til den vanlige switchen, og deretter levere både strøm og data til enheten. I dette oppsettet vil injektoren også trenge å bruke strøm fra et sted.

For en PoE switch er alt du trenger en strømkabel og en nettverkskabel. PD kan deretter kobles direkte til PoE-porten for både dataoverføring og strømforsyning. En PoE switch har altså følgende fordeler:

 

 

1. Fleksibilitet ✅

Ved å kvitte seg med begrensningene til standardswitche som krever ekstra strømforsyning og forlengelseskabler, gir en PoE switch stor fleksibilitet for brukerens nettverkskabler. For eksempel tillater det at et IP-kamera installeres der det skal brukes. I tillegg kan en kombinasjon av en PoE switch og trådløs teknologi muliggjøre 'trådløse' løsninger.

 

2. Enkelhet ✅

Siden du nå ikke trenger å installere ekstra strømforsyninger og installasjonspunkter, forenkler en PoE switch hele nettverksimplementeringen. I tillegg aktiverer gode PoE switche også SNMP (Simple Management Management Protocol), som gir en enklere måte å overvåke og kontrollere switchen på.

 

3. Økonomiske besparelser ✅

Med en PoE-nettverkssvitsj er det ikke behov for brukere å kjøpe og installere ekstra kabler og kontakter, noe som skaper betydelige besparelser i installasjon og vedlikehold.

 

PoE switch - Begrensninger

1. Lengdebegrensning

Tommelfingerregelen for hvor langt en PoE switch kan sende signalet er 100 meter. Hvis du trenger å gå utover denne begrensningen, ser du alternativer som PoE Extenders og fiberkabler. Kontakt oss for mer informasjon.

 

2. Kraft

Hvis du trenger høy effekt over PoE-nettverket, må du sørge for at strømkapasiteten til PoE switchene dine oppfyller dine krav, da det er en strømbegrensning basert på PoE-standarder.