Se våre USB-forlengelseskabler

 

Nyttig kunnskap om USB-teknologi

Populariteten til USB vokser raskt, og nye teknologier oppdages stadig. USB 1.0 / 1.1, som for 15 år siden var den raskeste og nyeste teknologien, er nesten helt erstattet av USB 2.0. Siden USB 3.0 og 3.1 ikke er så utbredt som 2.0 ennå, betyr dette at de fleste har flere USB 2.0-kabler liggende. Feilen som folk flest gjør er når de tar en 3 meter kabel som fulgte med en enhet og deretter kjøper en 3 meter kabel for å forlenge signalet, som utgjør 6 meter i total lengde. Denne typen installasjon fungerer ikke og krever bruk av en spesiell type USB-kabel som kalles en aktiv eller repeaterkabel. Men før vi kommer til aktive kabler, hva er den maksimale kabellengden for en USB-kabel da?

 

Lengdegrense for USB 2.0

USB 2.0-spesifikasjonen begrenser lengden på en kabel mellom USB 2.0-enheter (Full Speed ​​eller Hi-Speed) til 5 meter. Med andre ord, du kan ikke bare koble mange skjøteledninger sammen, og trekke dem 10 meter til et annet rom. Du kan imidlertid koble en 2 meter kabel med en 3 meter forlengelseskabel slik at maksimal lengde forblir 5 meter.

 

Maksimal lengde for USB 3.0 og 3.1

USB 3.0 og 3.1-standarden spesifiserer ikke en maksimal kabellengde mellom USB 3.0 / 3.1-enheter (SuperSpeed ​​eller SuperSpeed ​​+), men det er en anbefalt lengde på 3 meter. Den største begrensningen på kabellengden er imidlertid kvaliteten på kabelen. Resultatene kan variere, men med en høy kvalitetskabel bør du kunne gå over 3 meter. For å sikre at du får best mulig resultat, bruk imidlertid en aktiv kabel når du går mer enn 3 meter.

Sk%C3%A6rmbillede%202019-10-23%20kl-%201

Hvordan komme utenfor USB-grensen?

Når USB-standarden begrenser kabellengden, er det en måte å utvide disse grensene? Ja! Bruk aktive kabler (eller selvdrevne USB-hubber) for å overskride disse lengdegrensene. som begge også har sine egne grenser. Andre alternativer som USB over Ethernet eller å bygge din egen USB Hub kan utvide USB-rekkevidden ytterligere.

 

Aktive USB-kabler - Repeaterkabel

Aktive USB-forlengelseskabler inneholder elektronikk som regenererer USB-signalet. Du kan bruke en standard USB-kabel med en aktiv kabel, så lenge standardkabelen ikke er lengre enn 5 meter for 2.0 enheter og ikke mer enn 3 meter lang for 3.0 enheter. Merk: Aktive kabler er vanligvis bussdrevne kabler. For å sikre at du får full 500 mA strøm fra en USB-port, kan du vurdere å kjøpe en aktiv kabel som inkluderer en separat strømforsyning.

Med en aktiv USB-kabel får du muligheten til å utvide USB 2.0-signalet opp til 25 meter og 3.0 opp til 18 meter.

Sk%C3%A6rmbillede%202019-10-23%20kl-%202

 

Forholdet mellom pris og kvalitet

Dessverre ser man jevnlig at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet. Dårlige, billige USB-kabler har ofte mindre kobber i lederne, noe som fører til spenningsfall. Hos DANBIT prøver vi å løse dette problemet. Ta en titt på kategorien vår for aktive USB-forlengelseskabler. Hvis du har spørsmål, er vi klare til å hjelpe deg med råd og veiledning.

Sk%C3%A6rmbillede%202019-10-23%20kl-%202