Mifare-standarden for RFID ble opprinnelig definert av Philips i 1994 for ikke-kontakt elektronisk billettering og ble senere beskrevet i ISO / IEC 14443A-standarden for 13,56 MHz berøringsfrie smartkort. Derfor blir det ikke lagt vekt på store leseavstander, som vanligvis er opptil 8 cm når du bruker vanlige koder og lesere. Mifare brukes bl.a. i reisekortet i Danmark. I likhet med koder til EM-standarden for 125 KHz, har Mifare-koder en unik ID (UID) - men har også innebygd minne som er lagret i "sektorer" i koden.

Mifare-teknologien er tilgjengelig i flere varianter

Mifare Classic er utstyrt med 1k eller 4k minne organisert i sektorer.

 

Mifare UltraLight har 512 Bytes minne i sektorer - men fungerer ellers som Mifare Classic

 

Mifare PRO fungerer som et "smartkort" med CPU og muligheten til å sette inn et operativsystem i koden, så det er sannsynligvis den mest fleksible av Mifare-teknologiene. Det er også en dedikert prosessor innebygd for DES-kryptering, så det er mulig å sikre data mot uønsket tilgang.

 

Mifare DESFire støtter AES-kryptering så vel som DES- og 3DES-kryptering når du får tilgang til sektordata i koden. Derfor kan data beskyttes med svært høy sikkerhet mot uønsket lesing og kopiering. Fungerer som et "smartkort" med CPU og operativsystem innebygd i et PROM-område i koden som er optimalisert for rask lesing av data. Kan bruke UID på opptil 64 bits.