Irisscanner

DANBIT anbefaler skanning av iris, da sikkerheten er høy. Det amerikanske militæret og utlendingsmyndighetene har erfart at skanning av iris er den mest effektive måten å identifisere mennesker, ettersom det ennå ikke er mulig å kopiere iris som fingeravtrykk.

Adgangskontroll via iris skanner

Når vi snakker...

DANBIT anbefaler skanning av iris, da sikkerheten er høy. Det amerikanske militæret og utlendingsmyndighetene har erfart at skanning av iris er den mest effektive måten å identifisere mennesker, ettersom det ennå ikke er mulig å kopiere iris som fingeravtrykk.

Adgangskontroll via iris skanner

Når vi snakker om moderne teknologi som iris-skanning, er det viktig å vite forskjellen mellom Iris og netthinne. Netthinnen er den røde fargen du opplever i et dårlig blitzbilde - eller hva bare øyelege kan se. Retina din kan fortelle om en kvinne er gravid eller er på noen form for medisin. Iris er den sirkulære delen av øyet rundt eleven (den svarte delen). Teknologien for gjenkjennelse er forskjellig fra en netthinneskanning. Dette er det samme som å ta et bilde ved hjelp av et normalt digitalt kamera - så det er ingen grunn til å bekymre deg for øyesikkerhet.

 

Positiv identifikasjon

Etter 12 måneders alder er Iris-mønsteret fullt utviklet og endrer seg ikke gjennom livet. Iris er unik - venstre og høyre Iris er helt forskjellige - selv på tvillinger som har samme DNA.

 

Mest nøyaktig

Sannsynligheten for at 2 personer har samme Iris-mønster er 1 i 1078. Til sammenligning faller 1023 snøfnugg på hele jordoverflaten på ett år. Av de 400 tilgjengelige målepunktene som finnes på menneskekroppen, har hvert øye 240 målepunkter. Til sammenligning har et fingeravtrykk drøyt 50 målepunkter, for diabetespasienter så vel som andre sykdommer kan dette ikke brukes som en gyldig identifikasjon ettersom fingeravtrykket er fraværende. Ansiktsgjenkjenning har drøyt 25 målepunkter og hånden rundt 10 målepunkter og retina enda lavere. DNA er den desidert beste biometriske identifikasjonen av et menneske (målingen tar imidlertid mer enn 2 sekunder). Derfor er den mest nøyaktige biometriske teknologien som er tilgjengelig i dag Iris-skanning.

 

Lett å bruke

Fra en avstand på 31-35 cm gjenkjennes Iris. Riktig gjenkjennelse er mulig selv om en person bruker kontaktlinser, har et halvt lukket øye eller bruker solbriller.

 

Rask anerkjennelse

Iris-anerkjennelse er ekstremt effektiv i stor skala, for eksempel flyplasser eller grensetilfeller der det kreves rask transittid (det tar under 2 sekunder å finne et sett med Iris blant 1 million mennesker).

 

Ikke-invasiv anerkjennelse

Irisgjenkjenning krever ingen fysisk kontakt med øyet (ikke-invasiv). Dette betyr at potensiell risiko for infeksjon eller skade på øyet unngås fullstendig for mennesker.

 

Høy skalerbarhet

ICAM7xxx-familien tilbyr høy skalerbarhet for alle bedriftsstørrelser eller nasjonale ID-prosjekter.

 

Mottiltak

Iris ID er den høyeste standarden innen biometriske sikkerhetsløsninger. Iris tilgangskontroll er det perfekte mottiltaket for uønsket inntrenging sammenlignet med falske foto- eller videoovervåking.

Iris Scanner - Biometrisk - [Stort udvalg]

Irisscanner

Det fins 4 produkter.

Viser 1-4 av 4 element(er)