SCART til HDMI

Hva er forskjellen mellom SCART og HDMI?

Siden SCARTS kom i markedet tilbake i 1970, har HDMI over tid overtatt SCART som den mest brukte standarden. SCART overfører både lyd- og videoinformasjon, men som et analogt signal. Fordelen med SCART-grensesnittet var at den støtter forskjellige analoge overføringsbaner som Composite Video, S-Video eller RGB. SCART kan imidlertid ikke...

Hva er forskjellen mellom SCART og HDMI?

Siden SCARTS kom i markedet tilbake i 1970, har HDMI over tid overtatt SCART som den mest brukte standarden. SCART overfører både lyd- og videoinformasjon, men som et analogt signal. Fordelen med SCART-grensesnittet var at den støtter forskjellige analoge overføringsbaner som Composite Video, S-Video eller RGB. SCART kan imidlertid ikke behandle digitale overføringsmetoder. Selv den maksimale bildeoppløsningen som SCART kan overføre er foreldet. I mellomtiden har HDMI i stor grad erstattet SCART. Dette gjelder spillere som DVD- og Blu-ray-spillere samt moderne LED-TV-er med integrerte tunere. Du vil vanligvis ikke finne et integrert analogt grensesnitt her.

 

Konverter fra SCART til HDMI

Til tross for at HDMI er den vanligste standarden på markedet, skjer det at en eldre enhet må kobles til et mer moderne fjernsynsapparat. Her er det behov for en omformer som konverterer spillerens analoge signaler til digitale data. Nedenfor finner du vårt utvalg av slike omformere. Kontakt oss hvis du har spørsmål.

SCART (analog) til HDMI (digital) ⇒ Rask konvertering - DANBIT

SCART til HDMI