Nyttig kunnskap om USB-teknologi

Populariteten til USB vokser raskt, og det oppdages stadig nye teknologier. USB 1.0 / 1.1, som for 15 år siden var den raskeste og nyeste teknologien, er nesten helt erstattet av USB 2.0. Siden USB 3.0 og 3.1 ikke er så utbredt som 2.0 ennå, betyr dette at de fleste har flere USB 2.0-kabler liggende. Feilen de fleste gjør er når de tar en 3 meter kabel som fulgte med en enhet og deretter kjøper en 3 meter kabel for å utvide signalet, som er totalt 6 meter i total lengde. Denne typen installasjon fungerer ikke og krever bruk av en spesiell type USB-kabel som kalles en aktiv eller repeaterkabel. Men før vi kommer til aktive kabler, hva er maksimal kabellengde for en USB-kabel da?

 

Lengdegrense for USB 2.0

USB 2.0-spesifikasjonen begrenser lengden på en kabel mellom USB 2.0-enheter (full hastighet eller høyhastighet) til 5 meter. Med andre ord, du kan ikke bare koble mange skjøteledninger sammen, og trekke dem 10 meter til et annet rom. Du kan imidlertid koble til en 2 meter kabel med en 3 meter skjøteledning slik at maksimal lengde forblir 5 meter.

 

Maksimal lengde for USB 3.0 og 3.1

USB 3.0 og 3.1-standarden spesifiserer ikke en maksimal kabellengde mellom USB 3.0 / 3.1-enheter (SuperSpeed ​​eller SuperSpeed ​​+), men det anbefales en lengde på 3 meter. Den største begrensningen på kabellengden er imidlertid kvaliteten på kabelen. Resultatene kan variere, men med en kabel av høy kvalitet bør du kunne gå over 3 meter. For å sikre at du får best mulig resultat, bruk en aktiv kabel når du går mer enn 3 meter.

Hvordan komme over USB-grensen?

Når USB-standarden begrenser kabellengden, er det en måte å utvide disse grensene på? Ja! For å overskride disse lengdegrensene, bruk aktive (repeater) kabler (eller selvdrevne USB-hubber); som begge også har sine egne grenser. Andre alternativer som USB over Ethernet eller å bygge din egen USB-hub kan utvide USB-serien ytterligere.

 

Aktive USB-kabler - repeaterkabel

Aktive USB-forlengelseskabler inneholder elektronikk som regenererer USB-signalet. Du kan bruke en standard USB-kabel med en aktiv kabel, så lenge standardkabelen ikke er lenger enn 5 meter for 2.0-enheter og ikke mer enn 3 meter lang for 3.0-enheter. Merk: Aktive kabler er vanligvis bussdrevne kabler. For å sikre at du får full 500mA strøm fra en USB-port, bør du vurdere å kjøpe en aktiv kabel som inkluderer en separat strømforsyning.

Med en aktiv USB-kabel får du muligheten til å utvide USB 2.0-signalet ditt til 25 meter og 3.0 opp til 18 meter.

Forholdet mellom pris og kvalitet

Dessverre er det jevnlig sett at det er en sammenheng mellom pris og kvalitet. Dårlige billig USB-kabler har ofte mindre kobber i lederne, noe som fører til spenningsfall. På DANBIT prøver vi å løse dette problemet. Ta en titt på kategorien vår for aktive USB-skjøteledninger. Hvis du har spørsmål, er vi klare til å hjelpe deg med råd og veiledning.