Filtrer etter
Fibertype
Fiberstik
Kernediameter
Fiber standart
Kabellængde
Farve

Fiberkabler

Generell informasjon om fiberkabler

Struktur og bruk

Fiberkabler brukes til dataoverføring; seriell kommunikasjon, nettverk, lyd / video. Siden fiberkabler er laget av ikke-ledende materiale, overfører de ikke spenninger mellom enhetene, de er derfor egnet i...

Generell informasjon om fiberkabler

Struktur og bruk

Fiberkabler brukes til dataoverføring; seriell kommunikasjon, nettverk, lyd / video. Siden fiberkabler er laget av ikke-ledende materiale, overfører de ikke spenninger mellom enhetene, de er derfor egnet i industrien og som isolatorer for beskyttelse mot lyn og andre overspenninger.

 

Singlemode (enkelmodus) og multimode (multimodus) fiber

Det er to typer fiberkabler for datakommunikasjon: enkeltmodus og multimodus. Begge er laget av gjennomsiktig glass. Multimode-kabel oppnår vanligvis avstander på opptil 2 km, mens enkeltmodus tilbyr de største avstandene, opptil mellom 10 og 100 km.

 

Forskjellen mellom enkeltmodus og multimodus er tykkelsen på kjernen. Det er tykkelsen på kjernen som avgjør om kabelen er en fler- eller enkeltmodus. Kjernen til multimodekabler er vanligvis mellom 50 µm og 62,5 µm og enkeltmodus kabler er vanligvis rundt 9 µm. Multimode er betegnet OM1 på 62.5 / 125 og OM3 eller OM4 ved 50/125. Singlemode kalles OS1. Se nærmere beskrivelse på neste side.

Utsiden av kjernen er et relativt tykt isolasjonsmateriale, kalt kledning (kan oversettes som "klær"), som fungerer som et speil og holder lyset inne i kjernen. Utenfor er bufferen som beskytter kledningen. Deretter kommer et lag med aramidfibertråd som gir ekstra styrke til kabelen og sikrer fleksibilitet. Til slutt avhenger en eller flere kapper av om kabelen brukes innendørs eller utendørs, om den f.eks. må beskyttes mot gnagere eller lastebiler (for eksempel våre stålforsterkede kabler K-FIBER-A5SC og andre).

 

Notasjoner rundt µm

50/125 betyr at kjernen er 50 µm og kledningen er 125 µm tykk. Multimodekabel type OM3 og OM4

62,5 / 125 betyr at kjernen er 62,5 mikrometer og kledningen er 125 mikrometer tykk. Multimode kabel type 9/125 betyr at kjernen er 9 µm og kledningen er 125 µm tykk.

 

Vanligste fiberkontakter:

LC: Ca. 11 mm bred for en tosidig kontakt. Også sett på som en simpleks-kontakt

SC (ved siden av 4 cm-merket). I likhet med LC i struktur og ofte forvekslet med dette, men er noe større: Ca. 21 mm bred for en tosidig kontakt

MTRJ: Stikkontakten er alltid tosidig og kan ikke skilles fra hverandre som LC og SC.

ST (ved siden av 10 cm-merket) er en bajonettkontakt.

 

Forskjellen mellom single og multimode.

I enkeltmodus sendes lyset mer direkte, og derfor er rekkevidden større.

Enkeltmodus fiberkabler er tilgjengelig i 3 forskjellige poleringskvaliteter og multimode fiberkabler i 2 forskjellige poleringskvaliteter. Poleringsmetodene blir referert til som PC, UPC eller APC. Du kan ikke se med det blotte øye forskjellen mellom de forskjellige poleringsmetodene, så for å gjøre det synlig er standarden for PC-versjonen at kappen på pluggen er svart, for UPC at kappen er blå og for APC at kappen er grønn. PC er den med det største tapet, UPC den med middels tap og APC den med minst tap. Multimode er bare tilgjengelig som enten PC eller UPC, mens enkeltmodus er tilgjengelig i alle tre versjonene. DANBIT AS lager både singlemode og multimode som PC-versjoner, men de andre typene kan hentes hjem etter kundenes ønsker

Fiberkabel ⇒ Stort utvalg av fiberkabler - DANBIT AS

Fiberkabler

Det fins 513 produkter.

Viser 1-20 av 513 element(er)

Aktive filtre